Roulette Strategier
Martingale (Svart/Röd)
Martingale-systemet innebär i grunden att när du har förlorat ökar du din nästa insats med det dubbla. Detta fortsätter du med tills du vinner för att sedan börja om.
Exempel:
1. Du satsar 20 på svart. Det blir rött. Du förlorar.
2. Nu satsar du 40 (20+20), fortfarande på svart. Du förlorar igen.
3. Nu ska du satsa 80 (40+40). Du vinner och får 80 av banken i vinst.
Detta ger alltså 80-40-20 = 20 i vinst.
Systemet kan dock vara förödande för din spelkassa då siffrorna snabbt blir mycket höga. Om man fortsätter spelet och inte vinner på 10 gånger är man uppe i 10 240 kr i insats vid sista spelet.
Satsningarna blir:
20 - 40 - 80 - 160 - 320 - 640 - 1.280 - 2.560 - 5.120 - 10.240
Går det illa några gånger till så är du uppe i 163 840 kronor vid 14:e satsningen.
Alltså, det går snabbt att komma upp i mycket stora summor även om man börjar men en låg insats. För de som tror att det är mycket ovanligt att komma upp i 15 stycken spinn på roulette som blir röda kommer att få en mycket obehaglig överraskning.
Super Martingale
Detta system är exakt samma som Martingale med den skillnaden att man lägger till ett när man dubblar insatsen. Detta gör att man har möjlighet inte bara göra så att du vinner tillbaka det du satsar utan också en extra bet.
Exempel:
Du satsar 20 kr på svart. Du förlorar.
Nu satsar du 41 kr (20+20+1), fortfarande på svart. Du förlorar.
Nu ska du satsa 83 (41+41+1). Du vinner och får 83 kr av banken i vinst.
Detta ger att du i detta fallet har gått i vinst med 83 kr – 41 – 20 = 22 kr Samma sekvens för det normala Martingale systemet hade varit 80-40-20=20 kr.
Paroli
Detta system fungerar på precis motsatt sätt än hur Martingale systemet fungerar. I stället för att dubbla din insats vid förlust dubblar du istället din insats vid vinst.
Paroli systemet fungerar bättre när du har ett mer begränsat kapital att spela för då du hela tiden endast utnyttjar föregående satsnings vinst.
1-3-2-6 systemet
Denna strategi är fin eftersom det hela tiden ger dig ett litet plus. Naturligtvis är det som alla andra system inte helt säkert och kräver att du har tur på vägen för att det ska hålla.
I 1-3-2-6 systemet satsar du i grunden två enheter för att vinna tio. Först satsar du en enhet. Vi utgår ifrån att du börjar med $1. Om du vinner så låter du insatsen stå kvar men lägger till en ytterligare enhet, alltså totalt $3. Om du vinner andra gången har du alltså totalt $6. Av dessa $6 tar du bort $4 så att din tredje insats blir $2. Vinner du också detta spel så lägger du till $2 till insats och vinst så att din totala insats fjärde gången blir $6. Vinner du denna sista gång får du $12, totalt alltså $14 i vinst. Om det är så att du inte vinner fyra gånger i rad utan förlorar på vägen så händer följande på de olika rundorna:
Vinner du det första men förlorar det andra så har du totalt förlorat $2.
Vinner du de två första men förlorar den tredje rundan så har du totalt vunnit $2.
Vinner du de tre första och förlorar den fjärde rundan så går du jämnt upp.
Säg att du spelar sex gånger och fem av de gångerna så förlorar du vid den andra rundan, vinner du då fyra rundor i rad den sjätte gången så går du jämnt upp totalt.
1-3-2-6 systemet hjälper dig att hålla koll på dina insatser samtidigt som det ger dig möjlighet till vinst. Som vi sa tidigare, inget system är säkert och inte heller detta. Däremot kan det vara bra att ha en satsningstrategi istället för att helt planlöst skicka in pengarna.
Oscars Grind
Denna strategi är uppkallad efter en spelare känd som Oscar som spelade under 1950 och 60-talen. Första gången systemet blev omnämnt var i Allan Wilsons "The Casino Gambler’s Guide" som utgav 1965. Oscar var huvudsakligen en craps-spelare och förde mycket noggranna anteckningar över sitt spel. Allan hittade anteckningarna och testkörde systemet mot en IBM 790 stordator. Han körde simulerade 280 000 och dessa visade att Oscar hade rätt. Även om Oscar själv var ganska tursam så var systemet ändå inte helt fel ute och kunde ge en vinst.
Systemet utgår från att spelaren satsar en enhet (enheten kan vara exempelvis $1, $5 eller $100, det spelar ingen roll) i en satsningssekvens. Om spelaren vinner så är sekvensen över och en ny sekvens startar. Om spelaren förlorar så fortsätter man spela med samma insats som man precis förlorade. När spelaren vinner så ska nästa insats vara en enhet större än den han spelade med i föregående spel. Om det är så att spelaren går plus i och med vinsten så satsas endast så mycket att man går plus med en enhet vid nästa spel.
En satsningssekvens i Oscars Grind kan se ut på följande sätt. Vi använder $1 som enhet i detta exempel men du kan naturligtvis byta ut det mot en annan insats.
1. Satsa $1 och förlora: - $1
2. Satsa $1 och vinn: $0
3. Satsa $1 och förlora: -$1
4. Satsa $1 och förlora: -$2
5. Satsa $1 och förlora: -$3
6. Satsa $1 och vinn: -$2
7. Satsa $2 och vinn: $0
8. Satsa $1 och förlorar: -$1
9. Satsa $1 och vinn: $0
10. Satsa $1 och vinn: +$1
Spelaren börjar med att förlora så han fortsätter att satsa en enhet. Nästa spel vinns så han går upp på plus/minus noll. Eftersom man alltid eftersträvar vinst med en enhet så går man här inte upp till två enheter utan fortsätter med en enhet. På runda 3 fram till 5 förlorar spelaren så då fortsätter man att spela med en enhet. När spelaren sedan vinner på sjätte rundand så läggs en enhet till. På åttonde rundan spelar man än en gång med endast en enhet eftersom regeln med strävan efter vinst på en enhet fortfarande gäller. En förlust ger att spelaren fortsätter med en enhet och på nioende rundan ger det vinst. En vinst på en enhet gäller vid runda tio så här är insatsen på en enhet igen. Då detta ger vinst och vi har en vinst på en enhet börjar sekvensen om.
I och med att man håller ner instansen storlek hela tiden så är detta system relativt snällt mot ditt spelkapital.
Dàlembert
Detta är ett mycket enkelt system för alla spel som ger lika mycket som insatsen tillbaka i vinst, till exempel black jack eller de enkla spelen på roulette. Systemet är namngivet av den franske matematikern Jean Le Rond Dàlembert och går ut på att du ökar din insats med 1 när du förlorar och minskar med 1 när du vinner.
Exempel:
1. Du satsar $10 på svart på Roulette. Svart kommer kommer upp, du vinner $10.
2. Du satsar $9 på svart. Rött kommer upp, du förlorar $9.
3. Du satsar $10 på svart, rött kommer upp, du förlorar $10.
4. Du satsar $11 på svart, svart kommer upp, du vinner $11.
5. Du satsar $10 på svart, svart kommer upp, du vinner $10.
6. Du satsar $9 på svart, rött kommer upp, du förlorar $9
7. Nu har du satsar 5 gånger där du vunnit tre gånger och förlorat tre.
Detta ger en total vinst på (10+11+10)-(9-10-9) = $3. Du kan naturligtvis ändra första insatsen till det du själv vill satsa så länge du håller dig till att höja med 1 vid förlust och minska med 1 vid vinst.
Fibonacci
Fibonaccis talserie lyder 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34. Varje tal är totalsumman av de två föregående. Detta går att utnyttja vid spel då man bara behöver två vinster på rad för att gå med vinst. Du börjar med att satsa talet som talserien börjar med, alltså 1. Vid förlust så flyttar du till talet närmast till höger, vid vinst flyttar du till talet till vänster. När du fått två vinster i rad har du gått med vinst och systemet avslutas för att börja om ifrån början.
1. Du satsar $1, förlorar.
2. Du satsar nästa tal, alltså till höger $1 och förlorar
3. Du satsar $2 (nästa tal), förlorar
4. Du satsar $3, förlorar
5. Du satsar $5, vinner
6. Du satsar $8 vinner
Eftersom du vunnit två gånger i rad så avslutas systemet och nästa bet ska då vara $1 igen. I detta exempel gick du 8+5-3-2-1-1 = $6 i vinst.
Systemet är dock inte för spelare med klena nerver då det snabbt blir höga insatser vid en längre sekvens av förluster.